Ja nu är det bara en dag kvar av min semestervecka - eller egentligen blev det ju 11 dagar då eftersom jag var ledig torsdag-fredag förra veckan med.
Jobbade kväll i fredags, förmiddag måndag på extrajobbet och har ett pass imorgon också 7- halv 3. I övrigt har jag varit ledig.
Har varit ute i skogen några gånger, det har ju varit superfint väder! Hittat lite trattisar, jag och Lisa hittade gulingar i ett dike, och så har jag plockat blodspindling som jag ska försöka svampfärga lite ullgarn med. Det lär ska bli så fina färger!
Senaste veckan har jag upptäckt 8-10 nya utslag, det hade jag inte väntat mig. Det har gått snart 3 v nu som jag försökt leva utan gluten så jag trodde det borde gå åt andra hållet... men det har också blivit uppenbart att gluten finns i så mycket mer än man tror. Har man DH ska man vara ännu mera restriktiv. I de flesta glutenfria produkter är vetestärkelse huvudingrediens och de flesta med DH reagerar även på det. Likaså är ofta limmet på kuvert och frimärken baserat på vete, ämnen som druvsocker, maltodextrin och så är baserade på vete eller majs - det framgår sällan vilket.
Det finns folk som är så känsliga mot gluten att de inte kan dricka mjölk eller äta nötkött på vintern, för då äter korna inte gräs utan kraftfoder med vete i. Samma sak med odlad fisk - den äter kraftfoder till skillnad från vildfångad. Och kryddmixer, såspulver, buljongtärningar, det där jäkla vetet finns överallt. Jag ska ju undvika alla 4 sädesslagen men vet inte om det räcker... har ju ätit en hel del ris- och majsbröd, de där krispiga hårda, de här veckorna. Tänk om det är de som gör att jag fått så många nya?!
Inte är det lätt inte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar